As-salam ADRY Spesial kacang botor muda Adry ni. Ada ekor macam tauge pula dia. Pernah saya ada 2, 3 pokok dan selalu lupa nak kutip buahnya. Bila teringat, tengok-tengok buah-buahnya sudah tua. Tunggu lagi... lupa lagi!
@Temuk Wa'alaikumusallma cikgu, Kacang botor tu ada ekor sebab ia masih putik, ekor tu mengecil apabila buahnya membesar. Kacang botor ni bila kita lupa nak petik, ia akan tua dan menjadi keras.
sedap buat kerabu..:)
ReplyDeleteAs-salam ADRY
ReplyDeleteSpesial kacang botor muda Adry ni. Ada ekor macam tauge pula dia. Pernah saya ada 2, 3 pokok dan selalu lupa nak kutip buahnya. Bila teringat, tengok-tengok buah-buahnya sudah tua. Tunggu lagi... lupa lagi!
Sedapnya makan mcm tu je..krup krap krup krap.
ReplyDeletePutik2 tu yg sedap buat ulam..
ReplyDelete@Kamsiah
ReplyDeleteKacang botor sedap dimakan segar sbg ulaman. Dan kalau rajin blh dijadikan kerabu atau digoreng.
@Temuk
ReplyDeleteWa'alaikumusallma cikgu,
Kacang botor tu ada ekor sebab ia masih putik, ekor tu mengecil apabila buahnya membesar. Kacang botor ni bila kita lupa nak petik, ia akan tua dan menjadi keras.
@AbbotCottage
ReplyDeleteMemang sedap dimakan mcm tu sbb ia masih segar. Petik dari pokok, terus blh makan.
@suka suka
ReplyDeleteYang masih muda sesuai utk dibuat ulam atau kerabu. Buah yg dah tua, kita nak mamah pn tak boleh dah..