VIP Dedaun Alam

Thursday, December 8, 2011

LIMA '11 - Acara Pada 8, 9, 10 December, 2011

Pameran Udara berlangsung di Dewan Mahsuri atau Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC). MIEC terletak berhampiran Langkawi International Airport, Padang Mat Sirat.

MIEC dari jauh.

Pesawat pengangkut canggih milik US Air Force antara yang dipamer di sini.

Pesawat penumpang dan helikopter.

Jet pejuang

Sedia untuk berlepas. Pesawat Hercules milik TUDM.

Take off.

Nota : Semua foto diambil pada 8 Disember, 2011 (09:45am to 10:00am)


Day 3 Thursday, 8th December 2011

1000 Exhibition opens to trade visitors
0930 - 1300 Capitalising Offset for Industry Development 1) New Policy & Guidelines 2) Technology Depository Agency 3) Economic Enhancement Program Ballroom, MIEC Organised by MIGHT
1000 – 1300 & 1400 -1630 Maritime Demonstrations Awana Porto Malai
1030 - 1130 Aerospace Industry Outlook 1) Malaysian Aerospace Industry Development 2) Global Perspective: Challenges faced by the Industry Ballroom, MIEC Organised by MIGHT
1030 - 1130 Official MOU Signing Ceremony Ballroom, MIEC Witnessed by YAB PM
1130 - 1300 Aerial Display MIEC
1400 - 1500 The Growth of Airline Business in ASEAN 1) MAS & Air Asia Smart Collaboration 2) Future Airlines Business in Asia Pacific Ballroom, MIEC Organised by MIGHT
1400 - 1600 Aerospace Research & Technology 1) Aerostructure Manufacturing Innovation Centre 2) Developing Malaysia Aerospace R & T Capability 3) Local Capability in Developing Systems Integration 4) Technology within MRO Ballroom, MIEC Organised by MIGHT
1400 - 1700 B2B Meetings MIDA / MATRADE 1700 ~Exhibition Day Three ends~
1800 - 1930 Warship Receptions Awana Porto Malai
2000 - 2230 International Maritime Cultural Night Awana Porto Malai by invitation

Day 4 Friday, 9th December 2011

1000 Exhibition opens to public visitors
1000 -1130 & 1430 - 1600 Aerial Display MIEC
1130 - 1330 Malaysian Shipbuilding and Ship Repair Industry Strategy 1) The Way Forward of the Maritime Industry 2) R & D in Maritime – Issues and Challenges 3) Industry – University Collaborative Campus 4) Maritime Industry Development Trend Ballroom, MIEC Organised by MIGHT
1000 – 1300 & 1400 -1630 Maritime Demonstrations Awana Porto Malai
1430-1600 Aerial Display MIEC
1000 - 1700 Career Day Programme MIEC
1700 ~ Exhibition Day Four ends ~

Day 5 Saturday, 10th December 2011

0700-1200 LIMA’11 Golf Classic Sponsored by Gunung Raya Golf Club By invitation
1000 Exhibition opens to public visitors
1000-1130 & 1430-1600 Aerial Display MIEC
1000 – 1300 & 1400 -1630 Maritime Demonstrations Awana Porto Malai
1000-1700 Career Day Programme MIEC
1700 ~ Exhibition ends ~


18 comments:

  1. bila ada lima
    bergegar ruang udara langkawi kan?

    ReplyDelete
  2. wah2...mnarik ni...bukan stakat lgkawi bergegar,kole perlis pon gegar...

    ReplyDelete
  3. Memang bergegar dgn deruman enjin pesawat. 2 hari sblm LIMA bermula, diorg dh start buat latihan. Thn ni lbh meriah berbanding 2 thn lepas.

    ReplyDelete
  4. @ezzyra
    Masa abe gi amek gmbr td, diorg blm start buat aerobatik. Hari ni mula pkl 11:30am. Hehe..jet2 korner sampai kole perlis kot. Kole perlis bergegar sbb org pakat serbu nk beli tiket...

    ReplyDelete
  5. sume pkat serbu kaunter td...ha3

    ReplyDelete
  6. Esok lg ramai org serbu kaunter sbb dh tau blh masuk dewan pameran hari Jumaat dan Sabtu je.

    ReplyDelete
  7. ada nama 'MAHSURI' di pic no 1 ye :)

    tuan blog disana kah?

    ReplyDelete
  8. As-salam. Tiap kali ada 5, asyik tak jadi gi! Yg akan datang kena gi. Insya-Allah. Agaknya kalau buat tak tahu bawa jet pejuang legar2 kat situ, pejuang USA bedil kita tak?

    Seronok dengan gambar2 yg Adry paprkan. Sebab kali ini gambar2 benda yang melayang2 juga, tapi bukan DAUN!

    ReplyDelete
  9. @Melati Qistyna's Mummy
    Yg pic no 1 tu Dewan Mahsuri atau MIEC. Saya keja dan duk kat sini skrg.

    ReplyDelete
  10. @Temuk
    As salam cikgu,
    Kalau nk dtg tgk LIMA, kena plan awal kerana biasanya hotel atau tmpt penginapan akan penuh masa tu. LIMA yg akan dtg pada 2013. Kalau ada pesawat yg berlegar2 kat ruang udara Langkawi, pejuang USA tak blh tembak sbb negara kita berdaulat. Entri kali ini benda melayang yg dibuat drp besi bkn daun2 atau tumbuhan.

    ReplyDelete
  11. @MZ
    Bkn nampak menarik tp memang menarik acara LIMa ni.

    ReplyDelete
  12. Assalam, akk pun tak sempat merasa gegaran LIMA ni, bila nak dapat rasa ni, best byk pesawat yg tak pernah tgk

    ReplyDelete
  13. As salam kak rosa,
    Thn 2011 ni dh x smapt nk mai. Kena tggu thn 2013 la pulak. Akak mai la naik flight, turun airport blh jln kaki je tgk LIMA. Pg td gi tgk dgn NIs. Dia pn sgt teruja dgn aerospace. Tmpt kapal blm gi lagi.
    Egie nk mai sini esok.

    ReplyDelete
  14. rak pernah lagi tgok LIMA LANGKAWI

    ReplyDelete
  15. Kalau minat nk tgk blh la dtg thn 2013. Yg thn 2011 dh tamat esk.

    ReplyDelete
  16. oh dah tamat...tak berpeluang...........

    ReplyDelete
  17. Untuk tahun 2011 ni LIMA dh berakhir dan akan kembali pada bln Mac tahun 2013.

    ReplyDelete