Wednesday, December 1, 2010

Maman

Pokok maman


Di Malaysia terdapat dua jenis pokok maman yang boleh dijadikan sebagai makanan iaitu maman sayur (rujuk foto) dan maman hantu. Untuk mengetahui info mengenai pokok maman sila baca di sini. Maman sayur paling sedap jika dijadikan sebagai jeruk.

4 comments:

  1. salam ..akk suga sangat ngan mamam jeruk ni, tapi tak reti nak buat, selalu beli je..best masam2 gitu..layan ngan budu n ikn goreng bessshhh

    ReplyDelete
  2. salam..semalam kak p MAHA best jumpa semua buah2an yg kak makan di kedah dulu... jentik2, buah mentega, buah tal, dan macam2 lagi..kesemua kak perkenalkan pada anak2..

    ReplyDelete
  3. Salam kak rosa,
    Sama la kita ni. Suka jeruk maman. Kalo akk nk tau cara buat jeruk ni blh bc n3 maman hantu dlm dedaun alam (klik link tu). Biji benih maman yg dibawa dr kg pn blm smpt nk tanam.

    ReplyDelete
  4. Salam kak ilah,
    MAHA adalah satu event yg sgt baik pd saya. Ia sepatutnya diadakan di peringkat negeri. Ada satu lagi buah yg ada kat Kedah ni mcm buah rambai tp kaler kulitnya merah. Buah apa tu ye? Baguslah akk perkenalkan buahan/pkk yg mkin pyh nk jmpa pada ank2. Mereka kenal rupanya mcmana. Bertambah ilmu.

    ReplyDelete